ENG CAS CAT

Introducció

Per se una persona: conservadora o progressista és èticament bona o dolenta. Això és una cosa que han d'entendre ambdós. Ja que recullen un espectre polític amplíssim.

Ens han ensenyat que ser una persona conservadora és dolent i ser una persona progressista és bo. En aquest article li posarem molts "pals" a les rodes aquesta fal·làcia que ens inculquen de molt ben petites o petits. La novació social, la novetat, tecnologia són punters, en cas de pensar contràriament ets una persona: inculte o un carca, etc. Anem per pams el progrés, a vegades, és bo. El que en diem: tradició: també.

En aquest article vull que arribem a la següent conclusió ni el progrés és una joia ni el conservador és brossa. Tots dos corrents tenen les seves virtuts i defectes.

Per què per defecte acceptem que progres és "cool "i guai?

Com sempre, les societats que vivim occidentals, etc. En les diferents novetats que hem tingut: moral: mort de la religió (Nietzsche), social: capitalisme, sanitat: vacunes, o  tecnològica: electricitat. Per posar uns exemples: Això és progrés: avançar, i ha tingut aspectes molt positius, per defecte i això és una afirmació clara que tothom ho veu.  Endarrerir: moral: la religió, social: esclavisme, sanitat: cures tradicionals o tecnològica: força animal. És per això que acceptem de molt bon grat que el progrés és bo per  defecte sense pensar que el progrés pot ser dolent també.

Exemples en què el progrés és dolent.

Exemple clar en el camp de les innovacions tecnològiques: pàgines webs, softwares o hardwares. Aquest canvi ha comportat l'estalvi de feina, però s'han perdut pel camí feines que  abans i ara poden fer les persones. Un exemple clar i palès i que és senzill d'entendre són les màquines de venda de tiquets. Només necessiten un manteniment. Treballant 24 hores  a l'any i no cobren cap mena de salari. No es queixen i no demanen vacances. És un exemple, però hi ha molts més, com feines de mosso magatzem que ara realitzen robots o feines  de repartiment que la poden realitzar, ara la fan els drons. Aquí veiem la cara fosca de la moneda, en tenim d'altres. El menys contacte social i humà de les persones o sigui la poca  interacció en persones, ja que tot s'està portant de fer-ho tot online: la compra del supermercat. Social: les xarxes socials, fa una societat més impassible sobre el dany a persones  o l'enteniment d'una societat fora d'un aspecte digital o sigui fora de les xarxes socials hi ha vida. O sigui que modifica, comportaments ètics i social s perjudicials. En l'àmbit  sanitari, per exemple cada cop hi ha menys visites presencials i això ofusquen el mode, comunicació entre pacient i professional de la medicina. Ja que no és el mateix interactuar  remotament que en persona. Així que no tot llueix com l'or quan indaguem una mica sobre el progressisme. remotament que en persona. Així que no tot llueig com l'or quan indaguem  una mica sobre el progressisme.

Aspectes bons del conservadurisme

Entendre que no tots són maquines, planes web etc si evolucions cap endevantr inoq ue darrera de tot sempre hi ha una ma humana. Un respecte més enllà del tirar endavant. Si  ala nimina no vull tirar endavant poden ser milt raons i una d'elles es per que vull davant alúg a quio dirigir-me. Intentaré explicar-me millor. Es una mica complex. Si per exemple en una empresa no volen aplicar millores tecologiques per que volen mantenir el cos inicial de persones. Es un moviemnt conservador molt bó. Ja que no acomiadaras ningú i no perdràs el factor humà. Si per posar un exemple en educació s'ennya quelcom tradiccional com fer el llit o fer el menjar i ajudar a casa(independement del model familiar). Es cert que mirar enrera, pero es movilemtn sá. Per prerar a les persones que en una casa no viuen sols sino que estan acompanyatsde més gent que son la seva familaiq ue es molt bó sà ajuda. Avui en dia hi ha families que no entenen això o no poden. Pel mon que vivim de progrés de no pagar el que una persona treballar i mil motius mñes. Evidement el conservadurims te aspectes negatius elñs esgrimit abans. 

Conclusió

La finalitat d'aquest article és que quan escoltem a una persona parlar de progrés i que és molt progressista. Sempre escoltem el què i el que es refereix i que apunta. Després pensar, raonar i arribar a una conclusió personal si això és bo o dolent. Saber diferenciar. De la mateixa manera si una altra persona s'hi identifica per un àmbit més conservador. No saltem a la primera  només en escoltar, un terme o un altre que ens pots sonar positiu com el progrés o negatiu com el que conservador. Si no com he especificat tots dos tenen aspectes positius i negatius.

© Copyright 2021 La dignidad de vivir por Emilio López