ENG CAS CAT

Introducció

Fins que les persones no vegin que la Unió Europea és el poder econòmic o control del Banc Europeu, estarem davant d'un absurd: esperar una democràcia on clarament no hi és.

Que és realment la Unió Europea? Una mica d'història i el perquè del títol

Ens hem de remuntar com després de la unificació monetària de l'euro (2001-2002), l'intent evolutiu d'una Constitució en els anys 2003-2004 a la Unió Europea va ser un rotund fracàs. L'any 2009 la proposta del tractat d'una Constitució fos rebutjat. Un dels motius que afirmen els experts va ser que a la France (França, país fundador de la Unió Europea) va guanyar el no i que en altres països de UE no es va celebrar cap mena de referèndum per ratificar una Constitució.
Aquest va ser un fet important. Tan important que el dia d'avui cap partit porta aquest punt (la creació d'una Constitució) ni l'esmena sobre la taula. Ni partits socialdemòcrates, conservadors, socialistes, comunistes (em peto de riure, però s'autodenominen així), liberals, conservadors, etc. S'omplen la boca de democràcia, però la Constitució que és l'ABC de qualsevol país democràtic no en volen sentir a parlar-ne. L'altre punt rellevant i que va ser demolidor i clar en les nostres pells: La crisi econòmica dels anys 2008-2016. On fins i tot la gent se suïcidava. Gent amb carnet polític o sense, va prendre aquesta decisió per posar remei a la seva situació social. Potser moltes persones ho hem oblidat, però aquests fets tràgics van passar. En aquells anys la Unió Europea va esgrimir el seu poder, quin?, el monetari. En El·lada (Grècia) va haver de doblegar-se a les exigències d'Europa. Aquí, a España (Espanya) també, es va haver de salvar els bancs i el PP i PSOE van firmar ràpidament per fer una actualització de la Constitució espanyola. Això és poder! Un poder econòmic centrar en un sol òrgan el Banc Central Europeu. Un poder per poder baixar o pujar la inflació o agenollar països. Va quedar molt palès el seu poder en aquells anys.

Frase resum i conclusió

Aquests dos punts que "un burro veu". Doncs cap partit anomenat d'"""esquerres""" o """progressista""" o veu o vol veure o s'embena els ulls. És per això que també hi ha una baixa participació en totes eleccions europees. Varien entre 42-50 % de participació. Un desastre democràtic que porta anys i que ningú vol veure.

© Copyright 2020 La dignidad de vivir por Emilio López