ENG CAS CAT

 L'absurditat ha arribat a preguntar-se això. Gent periodista com Monica Planas o Manolo Lama o Siro Lopez o etc es posicionen de diferents maneres. Després tenim els streamers que diuen la seva com Felipez360 o Ibai Llanos o elxokas. El trist que es cap d'ells ni elles arriben al fons de la qüestió:
                 - Quina és la finalitat del periodisme? INFORMAR.
                 - Quina és la finalitat del streaming? Fer enteniment.

Tan fàcil com això. Hi ha streamers que poden només informar. Sí, però evidentment perdran espectadors. Per això no només informen. Al següent moment fan una altra cosa o per exemple o fan un dia concret o per exemple o a una del dia concreta.

Ja que la plataforma no està pensada per això: La rigorositat informativa. Twitch o la plataforma x no obliga a cap streamer que sigui veraç la informació o que informi, ja que tampoc és la finalitat d'aquesta. La plataforma et proporciona un canal i unes eines que puguis fer streaming en el seu canal que et proporciona.El periodisme ha perdut el periodisme des de fa anys: credibilitat, veracitat i rigorositat. Això no és quelcom que es guanyi d'aquí a demà. Fins que el periodisme no arregli aquest problema gros que té. La gent s'informarà per internet o diaris digitals o diaris internacionals. Hi ha gent que a part d'informar es vol entretindre. Això es quelcom que la premsa groga i rosa ha fet be durant anys. Donen poca o zero informacions i es posen a jugar en plató. Això Ibai ho ha sabut veure. I molts streamers també. Però el boom l'ha fet el sr Ibai. Que aporta als seus seguidors o subscriptors: una credibilitat a part d'entreteniment. Però el problema no el streamer. El problema hi ha estat sempre sent intern del periodisme que sempre s'ha venut a la corporació perdent l'objectivitat de la informació. La idea genial que han tingut les corporacions comunicatives és: Anem a Twitch i ja farà un temps ençà que obren programes allà. Catalunya ràdio o RTVE són dos exemples. I això és una bovada, per no escriure una paraula més grossa. Perquè estaràs lligat a mans i peus a les directrius de Twitch(que té les seves) i perquè el problema de rigorositat informativa que se't retreu no la soluciones, ja que l'empitjores. Un dels problemes que te twitch per posar un són els troll o les comptes trolls que intenten atacar canals. Resumint persones(varons i femelles) amb cervell de nen 8 anyets que posa beneiteries en chat o enviar missatges massius. Per posar un altre exemple o un exemple més greu us comparareu en canals sectaris com canal5nacional(Feixista español) o canals de terme eròtic, altres problemes que te la plataforma twitch. Com veieu està ampliant problemes i no soluciones els reals que tens com a mitja de comunicació. Twitch té molts problemes els seus propis si entreu a la plataforma com esteu fent agafareu els vicis que té la plataforma i en cap moment solucionaria el problema greu que teniu. 

© Copyright 2021 La dignidad de vivir por Emilio López