ENG CAS CAT

La sort existeix?

- No, no existeix
- Sí que existeix

Primer definiré sort. No utilitzaré sort com quelcom màgic sobrenatural, utilitzaré el terme sort com quelcom improbable o fora de les possibilitats d'una persona. Indicar que sort en la meva opinió és quelcom neutre: potser dolenta o bona.
Posaré dos exemples: M'ha tocat la loteria o he rebut un tret de manera no intencionada quan hi havia una persecució en una ciutat dels Estats Units. En perspectiva de la víctima o de l'afortunat ha estat sort. Per últim indicar que utilitzaré un exemple del streamer amb nom professional elxokas, per dos motius:

          1- El primer motiu perquè aquesta opinió arribi a més gent.
          2- Per donar un exemple entenedor d'una persona coneguda (famosa) actualment en ple 2021. Resumint: Me n'aprofito: SÍ XD

Elxokas en una de les seves explicacions (Just Chatting), relatava com havia aconseguit tenir tants subscriptors. En el seu vídeo hi havia un moment, aquí faig l'incís, on deia que la seva feina, fama i diners no l'havia aconseguit per la sort.
Després d'enraonar una mica més va fer el següent aclariment: "Tenir els pares i viure on visc és tenir Sort. Pot ser això sí que va ser sort" Exacte. Si ens posem de vista del streamer. Ell com a ésser viu humà podria haver nascut al Cameroun(Camerun) o Zhōngguó(Xina) o France(França) o.... El lloc on va néixer per ell va ser sort. Va néixer a "España" amb uns pares que el van educar el millor que van poder. A perspectiva de elxokas va ser sorts a perspectiva dels seus pares: NO. Aquí volia arribar. Si torno a l'exemple simpàtic de la loteria. En perspectiva de l'afortunat o afortunada a tingut sort. Perspectiva de la casa de loteries:NO. Una probabilitat altíssima que li toques a l'establiment x amb la tirada de número x. L'altre exemple és el mateix. En perspectiva del agressor i la víctima és sort. Pel tret apuntava a les rodes del cotxe de policia. A perspectiva de lleis matemàtiques/físiques. Una probabilitat mínima que podia ocorre. Un bot del cotxer, la gravetat, l'acceleració, la distancia etc etc etc. Per això la sort existeix sempre en perspectiva de quelcom. no ha tingut el poder per poder obtenir allò i sempre estarà renyida per una baixa probabilitat de que el fet ocorri.

© Copyright 2021 La dignidad de vivir por Emilio López