ENG CAS CAT

Les opinions respecte a un tema la pot fer qualsevol persona. Són totes respectables? Totes verdaderes?, com puc saber si una és verdadera?, i quina és millor que una altra?

Comencem des d'un inici. Quelcom esgrimeix una opinió. Aquesta opinió pot ser:

        - Falsa pel mateix enunciant. La mateixa persona està mentint i ho sap i esgrimeix l'opinió encara sabent que és mentida. Com a receptor és quasi
        impossible saber si l'emissor estar mentint o no.
        - Falsa pels fets científics de què disposem. Per exemple: "Penso que 1+ 1 són 3,14 perquè...". El sistema matemàtic és un sistema on l'1 té un valor
        El següent és el 2. El signe + significa sumatori o addició d'un valor a valor. Llavors tothom sap que és 2.
        - Falsa depenent del context: El Tractat de Versalles va ser quelcom meravellós. Si l'enunciant és un guerrer o una guerrera francès/a de l'any 1919.
        Pot ser verdader per ella i pel seu Estat en aquella època. Per un alemany a la mateixa època doncs: no.
       - Poden ser serioses o disteses. Evidentment la seriosa és més respectable que l'altre. Ja que la seriosa tracta temes de la realitat i quotidianitat en canvia
       l'altre solen coses disteses com l'oci. Avui en dia hi ha gent que la distesa la posa per damunt de la seriosa: una gilipollada. Però existeix i és una realitat.
       Un exemple molt clar és la merda del futbol. Que és un tema distès però segons amb qui parlis et traurà un ull. A part que mou moltíssims diners. Per això
       també molta gent el tracta com la bíblia, però al cap i a la fi és un esport. No és res místic ni cap merda que et volen vendre.
       - L'important d'una opinió està sempre en el missatge mai en qui ho diu. L'emissor es pot dir Ibai Llanos o es pot dir Carles Puigdemont o Shakira o Adolf Hitler obertament
       .. L'interlocutor pot plorar, cridar, ballar etc. Sempre l'important d'una opinió és el missatge no qui o com està. Evidentment el missatge pren més forçar si una persona
       plora o crida. Però si estem escoltem ens quedem sempre en el missatge. En el QUE diu mai en COM o QUI ho diu etc.
       - Les opinions poden estar comprades per diners o per una idea mística de quelcom. Per exemple un redactor del mateix diari un bisbe defensant el catolicisme
       un radical d'un club esportiu. La fe és quelcom irrebatible i compra a molta gent.
       - Poden ser certes per l'enunciant, però falses pel receptor/a. Per exemple: "Deu existeix" o "Messi és l'hòstia"
       - Els descobriments científics no són opinions són realitats i fets reals, per tant veritats absolutes que han permès a l'ésser humà avançar.
       Els descobriments es rebat amb descobriment no amb opinions. No tots els descobriments són bons per la humanitat. És quelcom extern a l'ésser humà.
      - Les opinions són sempre subjectives.
      - Per saber si una opinió és verdadera o falsa el bàsic és escoltar o llegir atentament per després fer un veredicte. Escoltar vol dir escoltar o no vol dir sentir parlar algú. És molt important saber
     escoltar i saber llegir atentament una opinió.
     - El tema de opinió pot ser irrellevant o no. Però això no vol dir que ens haguem de prendre amb menys seriositat.
          Per exemple:
            - Play Station és millor que Xbox.
            - El Barça és millor que el Madrid.
           - Bola de Drac és millor que Bola Drac Super.

Podem donar-li seriositat al tema. Perquè ens apassiona per exemple. Però això no vol dir insultar o atacar a qui pensa diferent d'opinions que al cap i a la fi són irrellevants en vers altres temes més seriosos:

     - Les companyies de videojocs exploten cada cop al treballador. Blizzard a ocultat escàndols sexuals a treballadores dins de la seva empresa.
     - El futbol a tot el territori espanyol està en fallida, ja que tots els clubs grans estan en fallida econòmica.
     - El fenomen anime dona milions i milions de iens a Japó gràcies al creixement e interès arreu del món.

Com podem veure en aquests exemples la falsedat existeix però no és fàcilment detectable excepte l'exemple 2. Si en preguntem si totes les opinions són respectables la resposta és no. Això no vol dir que no haguem d'escoltar les opinions que no respectem. Es una opció que tenim: d'escoltar/llegir una opinió que no respectem. Podem escollir escoltar-la o llegir-la o no. Cap de les dues opcions es millor que l'altre.
Escoltar o llegir una opinió que NO respectem no vol dir que al escoltar-la o llegir-la estiguem d'acord. Vol dir:

      - Escoltarem o llegirem tot el discurs de l'opinió.
      - Pot ser que alguns punts del seu discurs estiguem d'acord, però en la seva TOTALITAT no.

Exemple: "Mur infranquejable a tota la península Ibèrica per evitar la immigració a España. És un absurd. Quina és la finalitat d'aquest discurs? Racial. Arriba a la gent? Doncs si. Per què? Molts motius en posaré un motiu que és evident,però n'hi ha de més:
    - La feina de camp o de construcció és molt esclava i els propietaris en comptes de posar sous equitatius. Posen sous de merda. Ja que molt treball no renumerat acaba  sempre per la gent de sota de la societat. Solen ser gent del més baix estatus  social que els hi és igual cobrar un sou o un altre. Mentre puguin subsistir en un país que no està en Guerra o té problemes ètnics com España(en te de problemes però de menys greus del país d'origen de l'emigrant).

Això qualsevol partit o sap. Llavors un partit obertament racial com VOX afirmar lo del mur dient: "Ens roben la feina". Per un cap amb una ment on tot és resumeix: A doncs B elimino A ja no hi ha bé. Compra el discurs. Per que? No té feina o no troba.

Com he repetit hi ha molts més motius perquè la gent segueixi aquest discurs xenòfob. He posat aquest exemple per aquest motiu:

      - És clar.
     - Parlar en contra de Vox mola i dona views XD
     - Pots veure com escoltant/llegint una opinió que pots menysprear pot entendre perquè hi ha gent que la compra. Pot rebatre aquesta opinió de merda de Vox.

Si jo dic una opinió i per mi és verdadera qualsevol em pot rebatre. Podem donar inici un diàleg i contrastar opinions. Això vol dir que al final i hi haurà un
acord: NO. La finalitat quan contrastes opinions és una discussió. Una discussió racional evidentment ningú vol discutir a crits, insults o a cops de puny com si no tinguéssim
l'habilitat de comunicar-nos. Som éssers racionals.


Es pot saber si una opinió és una mentida? Sí. També depenen de l'opinió i el grau de fredor
de l'opinador/a. Si l'opinió és necessària una acció empírica o és quelcom que es pot comprovar objectivament. És molt fàcil de demostrar si es falsa o no.
Per exemple:"- El poble americà envairà Afganistan per fer front i derrocar els talibans que van perpetrar l'atac de l'11 S- El nom de l'operació es dirà Operació Llibertat Duradora.".
És mentida ja que els soldats estatunidencs i afins estan marxant d'Afganistan mentre els talibans tornen a conquerir el territori perdut.

Com saber si una opinió és millor que una altra? La verdadera mana per sobre la falsa. La resta són coses subjectives entre el receptor i l'emissor. Exemples:

       - elxokas diu amb insult i cridant que s'ha de respectar a la dona. Una persona que es dedica a la política fa una xerrada distesa sobre defensa els drets de la dona.
       Els dos missatges són el mateix cap es millor de manera objectiva. De manera subjectiva dependrà de l'emissor. Si li agraden més els crits o quelcom més calmat.
       - x persona diu que si veus llet abans de realitzar l'acte sexual no calen condons ni pastilles perquè no quedaràs prenyada. x diu que el sexe segur amb condons.
      La primera és pitjor perquè és falsa a part d'una burrada.

© Copyright 2021 La dignidad de vivir por Emilio López