ENG CAS CAT

El sentit de l'humor, fer gràcia o fer riure. Una habilitat més que té l'ésser humà. Quants tipus d'humor? L'humor és bo o és dolent? Hi ha moltíssim tipus d'humor. Faré una agrupació genèrica:El sentit de l'humor, fer gràcia o fer riure. Una habilitat més que té l'ésser humà. Quants tipus d'humor? L'humor és bo o és dolent? Hi ha moltíssim tipus d'humor. Faré una agrupació genèrica:


Sarcasme: Fer humor amb el doble sentit o contrarietat de la situació o de la paraula: "- Per poder arribar és molt fàcil: Tot recte fins a arribar a la rotonda. Agafes la primera sortida, no la segona sortida, la tercera sortida  seria més senzilla, però està tallada per obres. Has de continuar. Quan vegis la indústria anomenada COTOX continues tot recte i el primer carrer que se't creui un cop passada la fabrica gires a  l'esquerra i al següent carrer tornes a girar a la dreta. Continues tot recte i veuràs el bar Àngela's. Doncs dos edificis més ençà veuràs un museu. Estaràs molt a la vora del lloc. A la que  vegis el museu el primer carrer que vegis giraràs a la dreta i a uns 3 carrers ja hauràs arribat a l'Església." "- Si clar, xupat."

Satíric o àcid: Fer crítica social amb humor. El torer va tindre la brillant idea d'anomenar al toro amb el nom de feminista. 

Blanc: Humor situacional o quotidià. No empra el sarcasme. En l'espectacle d'un circ, un clown li llença un pastís de nata a un company de professió.

Escatològics: Els temes giren entorn de tot allò que treu pel cos una persona de manera natural: l'orina, la suor, l'esmegma, el semen o la merda. La mofeta va quedar K.o. del pet d'en Josep.

Negre: Fer un humor sobre un esdeveniment cruel. Com diria l'esquinçador d'Alcalà anem per parts.

Surrealista: Donar-li la volta a quelcom quotidià per fer-lo absurd. Vaig a una acadèmia d'angles on ensenyen a cuinar. Quan finalitzo el curs em trec el certificat Native d'anglès.

Verds: Relacionat amb temes sexuals. Qui va descobrir el foc? - Pinocchio mentre es masturbava.

L'humor en mesura és bo. Ens dóna ales per sortir de la cruesa de la vida. Que és l'humor:


- L'humor és un tipus d'entreteniment. - Tot humor és intel·ligent. Fins i tot el més bàsic o no ens faci riure. Cal utilitzar intel·ligència per intentar fer riure algú o a un mateix. Tots els humors són intel·ligents independentment  si cal donar-i més o menys  voltes per trobar-li el sentit de la gràcia. - És subjectiu. Personalment ens poden agradar més un tipus o un altre.

No cal que esgrimeixi perquè l'humor és bo. És de sentit comú veure-hi les virtuts. Aquí apunto perquè l'humor pot ser dolent:

- Pot ser perjudicial. Fer humor sobre alguna persona li pot fer mal. Exemple més clar i bàsic és: Fer escarni a l'escola perquè algú és gras o fa pudor. En una primera instància els brètols,  home o dona o nen o nena, sempre  s'ho prenen amb humor. - L'exageració de viure en un món de pur humor et pot fer ser una persona cega davant la realitat i la cruesa d'aquesta. - L'humor també pot banalitzar temes durs com el nazisme. Si fem befa o humor amb temes cruels de la humanitat al final podem banalitzar el tema. Al programa Polònia de TV3  (televisió pública de Catalunya) li ha passat.

© Copyright 2021 La dignidad de vivir por Emilio López