ENG CAS CAT

Aquesta opinió farà molt de temps que la volia escriure. M'ha costat, ja que és difícil prendre una posició al respecte. És bo, és dolent o és just? És. Per això, que farà un temps vaig preguntar a amics i amigues. Al final, amb el que em van dir i donant-li voltes hi vaig trobar una opinió meva i pròpia sobre el tema dels escarnis.

Els escarnis és una acció JUSTA i LÍCITA que té la societat davant les barbaritats que realitza un governant o una governanta. La història de la humanitat ja hi havia escarnis i eren mortals. Doncs qui duia a terme l'escarni podia morir i qui el o la patia també. Fos el governant o governanta o la societat, ja fos època feudal, Imperi Romà, Imperi mongol, Imperi asteca, etc. Tots els llocs del món hi ha hagut escarnis per: la fam, les malalties, penúries econòmiques , etc. Coses que si la persona que governés feia cas omís la gent es presentava en el seu castell, mansió o quelcom recinte on visqués, fins a la mort. Si guanyava el poble: mort als soldats i la cúpula de governants. Si succeïa a la inversa, morien: els pagesos, plebeus, soldats a favor de la revoltà, etc. Això vol dir que els escarnis no són un invent d'Ada Colau o de Pablo Iglesias o dels 15 M. És quelcom històric que existeix d'ençà que les societats s'assenten en un lloc i existeixen els primers assentaments.

La pregunta: Pablo Iglesias mereix un esarni? La meva opinió és que sí. Viu en una mansiós'hi va ENDEUTAR) i la seva gestió Covid amb Irene Montero a la cap damunt ha sigut dolentíssima. ¿M'agradaria que em fessin a mi un escarni? No i a la persona que realitza escarnis tampoc. El tema és que el Governant o la Governanta ha de governar correctament. És quelcom lícit i just, que la gent s'hi queixi si qui governa fa les coses tan malament. Una altra cosa és anar a la casa d'algú a molestar sense cap altra mena d'intenció. Això no és un escarni, és una GAMBERRADA. Ben aviat hi haurà una altra crisi econòmica. La gent com és normal s'hi rebotarà. Li serà igual que el que mani es digui Mariano Rajoy o Pedro Sánchez.

© Copyright 2020  La dignidad de vivir por Emilio López